Grönkålssoppa med ärtor & grön curry

En slät soppa går alltid hem – oavsett årstid. Här bjuder Louise Johansson på en rykande varm soppa i vårens gröna färg.
Läs mer
Asiatiska kåldolmar med fläskfärs
Kåldolmar är en älskad klassiker i det svenska köket, men ibland kan det vara roligt att experimentera med nya smaker. Testa vårt Asieninspirerade recept!
Läs mer
Halstrade kräftstjärtar med smörsås
Kräftor till förrätt – ja, tack! Denna härliga rätt består av halstrade havskräftor som serveras tillsammans med en smakrik smörsås.
Läs mer
Louises hälsovörtbröd
Baka ditt eget vörtbröd i jul! Louise Johansson tipsar om ett rustikt recept med bland annat frukt, nötter, fil, porter och grovt mjöl.
Läs mer
Fudge med kardemumma
Fudge är en julfavorit som du enkelt varierar med olika kryddor och smaksättningar. Testa Louise Johanssons goda kardemummarecept!
Läs mer
Lax-tataki
Snyggt, snabblagat – och otroligt gott! Prova proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på lax-tataki.
Läs mer
Krispig sallad med grönkål, apelsin & mandel
Tips till höstens och vinterns middagar! Den här vackra salladsskålen passar till såväl julbordet som Thanksgiving och Mårten gås.
Läs mer
Bakad choklad med lingonpäron & salt kolasås
Lyx i varje tugga! Stefan Karlssons bakade choklad är något utöver det vanliga – och en perfekt avslutning på middagsbjudningen.
Läs mer
Cheesy smash burger med tryffel & karamelliserad lök
Den norska kocken Øyvind Bøe Dalelv ger oss receptet på sin paraddrätt: smash burger. Krispig och magiskt god!
Läs mer
Höstgryta med högrev, kantareller & picklat äpple
Stjärnkocken Stefan Karlsson tipsar om en läcker höstgryta med bland annat högrev, kantareller och äppelmust. Kombinationerna i denna rätt är oslagbar!
Läs mer
Råbiff med dijonnaise & vaktelägg
Råbiff i lyxig förrättsform! Perfekt du vill bjuda på något extra, utan att för den skull stå i köket hela kvällen.
Läs mer
Pink pasta
Trendrätt nummer ett? Pink pasta eller Barbie pasta svänger du snabbt ihop genom att blanda pasta med en sås gjord på rödbetor och getost.
Läs mer
Focaccia med dillolja & tomater
Nybakat bröd är alltid uppskattat. Här delar Louise Johansson med sig av grundreceptet på foccacia. Smaksätt med dillolja och färska tomater eller variera med din favorittopping!
Läs mer
Baguetter med örtpesto & coppa
Tips på recept till picknicken! Louise Johanssons goda baguetter är fyllda med hemgjord örtpesto, burrataost och lufttorkad coppa. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.
Läs mer
Couscoussallad med melon & jordgubbar
Sommarens sallad till ALLT grillat har du här. Tillaga couscous på fem minuter och blanda med jordgubbar, cantaloupemelon och fetaost. Servera gärna med jalapeñodressing!
Läs mer
Purjolökspaj med gruyère
Testa att laga Tess Medinas goda matpaj! Du kan själv välja vilka grönsaker du vill ha i, men just purjolök och gruyèreost är hennes bästa kombo.
Läs mer
Ciabatta med lättrökt röding & vilda örter
Lättrökt röding, gräddfil, rödlök och stenbitsrom möts i en ciabattamacka full av smak och texturer. Ett gott recepttips till utflykten!
Läs mer
Smördegstarte med mangold & getost
Frasig smördeg toppad med citronkräm, mangold i olika färger, hyvlad getost och basilikablad – hur gott låter inte det? Serveras som snittar eller smarrigt tillbehör!
Läs mer
Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Läs mer
Omelett med matjessill & picklad rödlök
Ägg och matjessill är klassiska inslag på påskbordet. Här förenas de i en smakfull omelett med crème fraiche, dill och picklad rödlök.
Läs mer
Ros på hiramasa med grape & gurka
Kärleksboosta någon du tycker om med denna läckra sashimi-ros! Bakom receptet står proffskocken Louise Johansson.
Läs mer
Baosemla
Den älskade semmelbullen finns numera i alla möjliga skepnader. Proffskocken Louise Johansson bjuder på sin nya favorit: baosemla!
Läs mer
Majsdipp
Snabb, enkel och makalöst god – det är denna krämiga majsdipp med chili. Den ultimata följeslagaren till tacokvällen!
Läs mer
Ärtmole
Lika god som den klassiska varianten, men gjord på gröna ärtor i stället för avokado. Testa vårt recept på ärtmole! Ett alternativ till guacamole som är både snällare mot miljön och mot plånboken.
Läs mer
Het portabelloburgare
En het portabelloburgare med ärtmole och jalapeñomajonnäs – signerad Årets Kock 2022, Jessie Sommarström.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide