På jakt efter en imponerande förrätt? Bjud på råbiff med det lilla extra – nämligen vaktelägg!
Råbiff är en klassisk rätt som finns i en mängd olika tappningar. Testa vårt läckra recept, där köttet får sällskap av smakrik dijonnaise och krämigt vaktelägg. Perfekt du vill bjuda på något speciellt, utan att för den skull stå i köket hela kvällen.
En solklar succé!
INGREDIENSER
Råbiff (4 portioner)
4 skivor ljust bröd
Smör, till stekning
200 g nötkött (oxfilé, entrecôte eller ryggbiff)
Salt och peppar
Dijonnaise
1 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
2 msk dijonsenap
Salt och peppar
Topping
4 st vaktelägg
Färska örter, såsom gräslök, körvel eller persilja
Gör så här
Blanda ingredienserna till dijonnaisen. Smaka av och lägg i en spritspåse, förvara svalt till servering.
Bred smör på båda sidor av brödet och stek skivorna gyllenbruna. Stansa ut fyra rundlar med hjälp av ett dricksglas. Lägg dem på tallrikar.
Skiva köttet i tunna skivor. Skär sedan i så små tärningar som möjligt. Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar. Forma köttet till fyra ”puckar” och lägg dem på brödskivorna. Gör en liten grop i varje puck.
Knäck vakteläggen och separera äggulorna från äggvitorna. Lägg äggulorna i groparna på köttet. Spritsa ut en klick dijonnaise på varje råbiff. Garnera med färska örter.