Gör en färgstark och smakrik sallad! Här med en härlig kombination av spröda kålblad, syrlig citrus och knapriga mandlar.
Vilket är det bästa sällskapet till en tung middag? En lätt, fräsch sallad – såklart! Den här vackra salladsskålen passar till anka, kalkon och gåsamiddag såväl som till julbord och söndagsstek.
En favorit i höst och vinter!
INGREDIENSER
75 g grönkål
75 g rödkål
1 st granatäpple
30 g mandlar
3 st apelsiner
Gör så här
Skär bort stjälkarna på grönkålen. Hacka resterande grönkål fint. Skär rödkålen i tunna strimlor.
Ta ut äppelkärnorna ur granatäpplet.
Skär bort skalet från två av apelsinerna och skär ut fina klyftor. Pressa ut saften ur den sista apelsinen.
Blanda grönkål, rödkål, apelsinskivor, apelsinsaft och granatäppelkärnor i en skål.
Toppa med mandlar.
Tips! Rosta gärna mandlarna i en torr stekpanna, för att få dem extra krispiga.