Presenteras av:
Vill du bjuda på något nytt i påsk? En omelett med påskiga tillbehör är lätt att svänga ihop – och något som faller de flesta i smaken.
Ägg och matjessill är klassiska inslag på påskbordet. Här förenas de i en smakfull omelett med crème fraiche, dill och picklad rödlök. Välj själv om du vill servera rätten som en lättare påsklunch, eller som en del av en större middagsbuffé.
Med önskan om en (mat)glad påsk!
INGREDIENSER
Omelett (1 portion)
2–3 st ägg
Vatten
En klick smör
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Matjessill
Crème fraiche
Dill
Picklad rödlök
Gör så här
Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en jämn smet med en gaffel.
Smält smör på medeltemperatur i en belagd stekpanna. Häll i äggblandningen. Rör om en stund med en stekspade eller en slickepott. Låt därefter omeletten tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är den färdig.
Lägg upp omeletten på en tallrik. Garnera med bitar av matjessill och klickar av crème fraiche. Avsluta med dill och picklad rödlök och servera genast.