Tess Medina – Sveriges Mästerkock 2024

Sveriges Mästerkock 2024 heter Tess Medina. Ta chansen att lära känna Tess bättre i vår vinnarintervju!
Läs mer
David Kringlund – ambassadör för Cocktail Club
2011 vann han bartender-VM. Idag driver han en av Sveriges största Youtubekanaler inom dryck och drinkar. Lär känna vår nya ambassadör David Kringlund!
Läs mer
Jessies guide till klimatsmart mat
Små förändringar kan göra stor skillnad – särskilt när det gäller dina matval. Det menar Jessie Sommarström, som i sin nya kokbok bjuder på klimatsmart vardagsmat för hela familjen.
Läs mer
Caveman cooking
Hur bra koll har du på caveman cooking? Det vill säga matlagning över öppen eld. Troligtvis inte lika bra som Erik Brännström – också känd som ”Den vilda kocken”.
Läs mer
Louise på Grötö
Zassenhaus ambassadör Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011 och Kockarnas kamp 2022. Följ med till Grötö och ta chansen att lära känna Louise bättre!
Läs mer
Vilda drinkar
Bella Porcile är cocktailkreatören som blandar drinkar på vad naturen har att erbjuda. Vi träffar henne i skogen i Tallkrogen, söder om Stockholm.
Läs mer
Möt Nazuk Turdieva – Sveriges Mästerkock 2023
I våras tog Nazuk Turdieva hem segern i Sveriges Mästerkock 2023. Vi träffade den matglada norrlänningen för att prata tävling, kokböcker och framtidsdrömmar. Med mera!
Läs mer
Dille på Dill
Mannen, myten, legenden – islänningen. Gunnar Karl Gíslasson är en riktig pionjär inom isländsk gastronomi. Vi träffar honom på kritikerrosade restaurang DILL i Reykjavik.
Läs mer
Sur haj & glada kockar
Vulkaniska vyer – och menyer? Tillsammans med några av Sveriges främsta kockar tog vi oss över norra Atlanten för en gastronomisk inspirationsresa.
Läs mer
Hållbart från havet
Från de lokalt fångade ostronen till inredningen och ledarskapet. På Vrå har Sofia B Olsson skapat ett universum som genomsyras av hållbarhet – en vision hon vill sprida till hela restaurangbranschen.
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2022
Sveriges Mästerkock 2022 heter Adam Thulin. Här bjuder vi både på en vinnarintervju och ett recept från hans nya kokbok.
Läs mer
Glass i stora lass
Trenden med hantverksglass har kommit till Sverige för att stanna. Vi gör en rundresa i landet och besöker några av Sveriges bästa glassbarer.
Läs mer
Ai bakar kawaii
Ai Ventura var först med att introducera japanska bakverk i Sverige. Nu tar hon nästa steg – och låter oss smaka på sötsaker från hela Östasien.
Läs mer
5 snabba med Seb Pettersson
En sockerbagare i staden, tillika stjärnkonditor på taket! Vi har ställt fem snabba frågor till Sebastian Pettersson.
Läs mer
Kock på TikTok
Kock, på TikTok? Vi har besökt TikTok-stjärnan Astrid Nordin – en av Sveriges största matkreatörer på sociala medier.
Läs mer
Där pepparn växer
Blir köttbullar godare tillsammans med chilisås? Javisst. I alla fall om du frågar Sakura Holmqvist. Sakura är kvinnan bakom Sveriges största chiliodling.
Läs mer
Florencia on fire
Hon har meriter från stjärnkrogar i Sverige och utomlands. Hösten 2020 rörde hon om i grytan i Kockarnas kamp. Vi lär känna proffskocken Florencia Abella.
Läs mer
Mannen som brinner för is
Det började med en liten ismaskin för hemmabruk. Idag levererar Sebastian Solstad Törnell is till barer runt om i hela Sverige. Häng med oss på ett besök i Sebastians isfabrik!
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2021
Sveriges Mästerkock 2021 heter Christin Kashou. Här bjuder vi både på en vinnarintervju och ett recept från hennes nya kokbok.
Läs mer
Frida i sitt rätta element
Ute är det nya inne – i alla fall när det gäller matlagning. Men vilket är det bästa utflyktsreceptet och vad bör finnas i packningen? Proffskocken Frida Ronge har svaret.
Läs mer
Filip fixar framtidsmat
Idag är det stekhett med mat på YouTube. Men för Filip Poon har det varit det länge. Det var på YouTube som hans intresse för matlagning först väcktes.
Läs mer
Kockarna runt runda bordet
Restriktioner, varsel och uteblivna gäster – coronapandemin har kastat om spelplanen för Sveriges restaurangbransch. Tre av våra ambassadörer berättar om hur de har drabbats.
Läs mer
Många järn i elden hos Mugwort
Från en grill i trädgården till SM- och EM-guld i BBQ-sås. Mugwort BBQ-shack har en krokig historia, som får mängder med grillintresserade att vallfärda till ett industriområde i Gråbo utanför Göteborg.
Läs mer
Sundqvist möter Sveriges Mästerkock 2020
Från speltestare i Madrid till guldmedalj i Sveriges Mästerkock. Vi har träffat Sofia Henriksson!
Läs mer
Ett hållbart samarbete
Paul Svensson och Tareq Taylors vision om en kombinerad restaurang och lanthandel med fokus på hållbar konsumtion och närodlade råvaror har blivit verklighet i Paul Taylor Lanthandel.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide