2011 vann han bartender-VM. Idag driver han en av Sveriges största Youtubekanaler inom dryck och drinkar. Lär känna vår nya ambassadör David Kringlund!
Små förändringar kan göra stor skillnad – särskilt när det gäller dina matval. Det menar Jessie Sommarström, som i sin nya kokbok bjuder på klimatsmart vardagsmat för hela familjen.
Hur bra koll har du på caveman cooking? Det vill säga matlagning över öppen eld. Troligtvis inte lika bra som Erik Brännström – också känd som ”Den vilda kocken”.
Zassenhaus ambassadör Louise Johansson vann Sveriges mästerkock 2011 och Kockarnas kamp 2022. Följ med till Grötö och ta chansen att lära känna Louise bättre!
I våras tog Nazuk Turdieva hem segern i Sveriges Mästerkock 2023. Vi träffade den matglada norrlänningen för att prata tävling, kokböcker och framtidsdrömmar. Med mera!
Mannen, myten, legenden – islänningen. Gunnar Karl Gíslasson är en riktig pionjär inom isländsk gastronomi. Vi träffar honom på kritikerrosade restaurang DILL i Reykjavik.
Från de lokalt fångade ostronen till inredningen och ledarskapet. På Vrå har Sofia B Olsson skapat ett universum
som genomsyras av hållbarhet – en vision hon vill sprida till hela restaurangbranschen.
Blir köttbullar godare tillsammans med chilisås? Javisst. I alla fall om du frågar Sakura Holmqvist. Sakura är kvinnan bakom Sveriges största chiliodling.
Hon har meriter från stjärnkrogar i Sverige och utomlands. Hösten 2020 rörde hon om i grytan i Kockarnas kamp. Vi lär känna proffskocken Florencia Abella.
Det började med en liten ismaskin för hemmabruk. Idag levererar Sebastian Solstad Törnell is till barer runt om i hela Sverige. Häng med oss på ett besök i Sebastians isfabrik!
Ute är det nya inne – i alla fall när det gäller matlagning. Men vilket är det bästa utflyktsreceptet och vad bör finnas i packningen? Proffskocken Frida Ronge har svaret.
Idag är det stekhett med mat på YouTube. Men för Filip Poon har det varit det länge. Det var på YouTube som hans intresse för matlagning först väcktes.
Restriktioner, varsel och uteblivna gäster – coronapandemin har kastat om spelplanen för Sveriges restaurangbransch. Tre av våra ambassadörer berättar om hur de har drabbats.
Från en grill i trädgården till SM- och EM-guld i BBQ-sås. Mugwort BBQ-shack har en krokig historia, som får mängder med grillintresserade att vallfärda till ett industriområde i Gråbo utanför Göteborg.
Paul Svensson och Tareq Taylors vision om en kombinerad restaurang och lanthandel med fokus på hållbar konsumtion och närodlade råvaror har blivit verklighet i Paul Taylor Lanthandel.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.