Sätt färg på din tallrik! Pink pasta är en trendig pastarätt som får sin färg och smak av rödbetor och getost.
Pink pasta, eller Barbie pasta som det också kallas, har blivit något av en viral succé. Genom att kombinera kokt pasta med en krämig sås gjord på bland annat rödbetor, getost och ricottaost får du en otroligt läcker måltid – både visuellt och smakmässigt.
Mer färg åt folket!
INGREDIENSER
Pink pasta (4 portioner)
400 g pasta, förslagsvis tagliatelle
2 st gula lökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor
2 st rödbetor, förkokta
1 dl ricottaost
1 dl mjuk getost
0,5 dl pastavatten
2 msk citronjuice
Salt och peppar
Smör, till stekning
Till servering
Riven parmesan
Rostade pinjenötter
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av.
Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och stek några minuter, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek ytterligare några minuter. Ta av från värmen.
Lägg löken och vitlöken i en mixer. Tillsätt rödbetor, ricottaost, getost, citronjuice, salt, peppar och 0,5 dl pastavatten. Mixa till en slät kräm. Om du behöver tunna ut såsen, tillsätt ytterligare lite pastavatten.
Vid servering, vänd ner den kokta pastan i rödbetsåsen. Garnera med riven parmesan och rostade pinjenötter. Njut!