Prisade stekpannor
Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. I sortimentet finns stek- och kokkärl av alla dess slag, allt från belagda pannor av återvunnen aluminium till kopparpläterade sauteuser och långpannor. Sedan start har företaget legat i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Scanpans stekpannor har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. En stekare i världsklass, helt enkelt!
Scanpans ambassadör
Thomas Sjögren är stjärnskottet som vann Kockarnas kamp 2018 och Årets Kock 2015. I båda tävlingarna blev han den yngsta segraren någonsin. Idag driver Thomas ett flertal restauranger på Västkusten, däribland Grano i Göteborg, Skärets Krog på Smögen och Signum i Mölnlycke.
Läs mer om ThomasTillverkning
Scanpans fabrik ligger i den lilla staden Ryomgård strax utanför Århus i Danmark. I sin tillverkning kombinerar de gediget hantverk med den senaste teknologin. Ett exempel på detta är Scanpans non-stick-pannor som förstärks med titan under härdningen. Idén har Scanpan hämtat från rymdindustrin, där de använder titan till värmesköldar på rymdfärjor. Titanförstärkningen gör att stekpannorna får samma stekegenskaper som vanliga belagda stekpannor, samtidigt som de blir betydligt mer slitstarka. Du kan till och med använda stålredskap i Scanpans belagda pannor.
Läs merGARANTI & SKÖTSEL
Fem års garanti mot fabrikationsfel på samtliga stek- och kokkärl förutsatt att rådande skötselråd följts, se informationen kring din produkt för mer information. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Non-stick-beläggning underlättar både vid tillagning och vid rengöring. I den här filmen har vi sammanställt skötselråd för belagda stekpannor, kastruller och grytor. Följer du råden ger du dina kärl de bästa förutsättningarna för ett långt och lyckligt liv på spisen.