INGREDIENSER
(4 portioner)
400 g fläskfärs
2 dl spetskål, finhackad
2 dl salladslök, finstrimlad
0,5 dl japansk soja
1 msk färsk ingefära, finriven
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk salt
28 st gyozaark, tinade
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1,5 dl vatten, till ångning
Dippsås
0,5 dl japansk soja
0,5 dl mirin
2 tsk strösocker
2 tsk sesamolja
0,5 dl salladslök, finstrimlad
2 tsk gochujang (alt 1 tsk gochugaru eller chiliflakes)
Spetskålssallad
300 g spetskål, finstrimlad
2 msk japansk soja
1 msk mirin
1 lime, rivet skal och saft
0,5 dl majonnäs
1 msk svarta sesamfrön