Bocuse va d'Or?

Vill du veta mer om Bocuse d'Or? Här hittar du bakgrundsfakta, info om tidigare vinnare och om Sveriges nya representant i tävlingen.
Läs mer
Konditorlandslagets resa till EM
Två tävlande konditorer, fem timmar i köket och fem olika kreationer. Det är det som gäller när Sverige ska tävla i EM i konditori i Paris.
Läs mer
Årets Kock 2021 – Gustav Leonhardt
Årets Kock 2021? Det kan stjärnskottet Gustav Leonhardt stolt titulera sig som.
Läs mer
Sundqvist möter Årets Kock 2020
Lär känna Årets Kock 2020! Vi har träffat Ludwig och snackat tävling, matfilosofi och framtidsplaner.
Läs mer
Bakom kulisserna hos Svenska Kocklandslaget
Följ med bakom kulisserna på Svenska Kocklandslagets sista träning innan Culinary Olympics även kallad matlagnings-OS. Med både findetaljer och knivarna slipade tar det nu sikte mot guld!
Läs mer
Grattis Gibrand
Sebastian Gibrand är vinnaren av "Kockarnas kamp" 2019! Läs vår vinnarintervju.
Läs mer
Sundqvist möter Årets Kock 2019
I år var det Martin Moses tur att ta hem den åtråvärda titeln Årets Kock. Vill du veta mer om Martin? Se vår vinnarintervju.
Läs mer
Vem blir årets kock 2019?
Årets Kock är SM i professionell matlagning. Tävlingen startade 1983 och regerande mästare är David Lundqvist. Nu är det dags att utse en ny vinnare!
Läs mer
Finalisterna i Årets Kock
Årets Kock 2019 går av stapeln 12–13 september. Nu är det klart vilka åtta kockar som kommer att göra upp om titeln!
Läs mer
Branchens framtidshopp
Årets Kockelev och Årets Kockelever är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. I år var tävlingsnivån skyhög.
Läs mer
Stella hyllar kvinnor inom svensk gastronomi
I måndags anordnades Stellagalan för andra året. Det är den första gastronomiska galan i Sverige som enbart hyllar branschens kvinnor.
Läs mer
Svenskt silver i Kock-VM
Norden dominerade i Bocuse d’Or 2019. Det blev guld till Danmark, silver till Sverige och brons till Norge i världens mest prestigefulla matlagningstävling.
Läs mer
Gibrand gräver guld i Lyon
På onsdag avgörs Bocuse d’Or. Sveriges kandidat Sebastian Gibrand slåss om guldet mot 24 andra nationer.
Läs mer
Svenska Guldlandslaget
Sverige tog storslam i Culinary World Cup 2018. Tre guld blev det för de svenska kocklagen i VM i Luxemburg.
Läs mer
Kocklagen laddar för Culinary World Cup
23–29 november arrangeras Culinary World Cup i Luxemburg. Från Sverige deltar Svenska Kocklandslaget, Juniorkocklandslaget samt tre regionala kocklag.
Läs mer
Sundqvist möter Årets Kock 2018
Årets Kock 2018 heter David Lundqvist. Den 29 september tog kocken, som till vardags arbetar på Grand Hotel Saltsjöbaden, över titeln efter Johan Backéus.
Läs mer
Malin Söderströms stipendium
Malin Söderströms stipendium är ett utbildningsstipendium för unga kvinnliga kockar och konditorer. Vi har intervjuat de talangfulla stipendiaterna.
Läs mer
Konditorlandslaget går för guld i VM
I somras tog de guld i EM i konditori, Coupe Europe. Nu väntar VM i januari 2019 för Gustaf Mabrouk och Svenska Konditorlandslaget.
Läs mer
Vem blir Årets Kock 2018?
På lördag avgörs det vem som blir Årets Kock 2018. Tävlingen, som firar 35 år i år, går av stapeln i Kungliga Tennishallen i Stockholm.
Läs mer
Årets Ekokock 2018 – Hanna Lukowiesky
I helgen anordnades femte upplagan av Årets Ekokock. Hanna Lukowiesky tog hem segern i ett starkt startfält, där hon var ensam tjej bland fem killar.
Läs mer
Global Chefs Challenge
Frida Bäcke och Jimmi Eriksson från Svenska Kocklandslaget tävlar i världsfinalen i Global Chefs Challenge. Tävlingen går av stapeln i Kuala Lumpur den 13 – 14 juli.
Läs mer
Silver till Sverige i Kock-EM
Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or Europe. Sebastian Gibrand och Team Sverige tog hem silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge.
Läs mer
Swedish Young Chef Award – Amanda Lydahl om vinnaråret
Swedish Young Chef Award är en kocktävling för Sveriges restaurangelever. Inför årets tävling har vi pratat med Amanda Lydahl som vann tävlingen 2017.
Läs mer
Gibrand går för guld
I förra veckan släpptes startschemat för Bocuse d’Or Europe, EM i individuell matlagning, som i år går av stapeln i Turin den 11 – 12 juni 2018.
Läs mer
Bli Årets Kock!
Årets Kock, SM i professionell matlagning, firar 35 år 2018. Läs om tävlingen, juryn och tidigare vinnare – kanske är det din tur att söka i år?
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide