Globals knivskola: Dela hummer

I det här avsnittet av Globals knivskola visar Johan Backéus, Årets Kock 2017, hur du tar hand om hummer på olika vis.
Läs mer
Globals knivskola: Skära kronärtskocka
Hur rensas och tillagas en färsk kronärtskocka? I Globals knivskola visar Johan Backéus, Årets Kock 2017, två olika sätt att ta hand om en skocka.
Läs mer
Globals knivskola: Stycka grissida
Johan Backéus, Årets Kock 2017, visar hur du styckar en grissida och får ut spare ribs, bacon och sidfläsk.
Läs mer
Globals knivskola: Skära fänkål
Har du aldrig hackat en fänkål tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska göra och var du ska börja. Här visar Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, några enkla sätt att ta hand om den.
Läs mer
Globals knivskola: Filéa plattfisk
Glöm portionsbitarna i fiskdisken! Att köpa hel plattfisk är både trevligare för plånboken och för smaklökarna.
Läs mer
Globals knivskola: Hacka vitlök
Trött på food hacks som inte funkar? I Globals Knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du hackar vitlök som ett proffs.
Läs mer
Globals knivskola: Hacka örter
Färska örter i fokus i Globals knivskola! Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, visar hur du skär örterna utan att de förlorar sin naturliga spänst.
Läs mer
Globals knivskola: Hacka lök
I Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du gör för att skala, finhacka och finfinhacka lök.
Läs mer
Globals knivskola: Stycka oxfilé
I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, dig att putsa filén ren från fett och hinnor samt vad du bör tänka på när du portionerar köttet.
Läs mer
Globals knivskola: Stycka kyckling
Lär dig att stycka kyckling av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015! Några enkla drag med kniven är allt som krävs för att du ska få ut fina filéer i form av lår, bröst och vingar.
Läs mer
Globals knivskola: Julienne & brunoise
Julienne och brunoise är två uttryck som används flitigt i proffsköket. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, visar hur du bemästrar teknikerna – med rätt knep och knivar.
Läs mer
Globals knivskola: Bena ur lammstek
När Thomas Sjögren tog hem vinsten i Årets Kock 2015 var lamm tävlingens huvudråvara. Lamm är också i fokus i andra avsnittet av Globals knivskola.
Läs mer
Globals knivskola: Filéa lax
Vill du bli en fena på att filéa? I första avsnittet av Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du filéar och portionerar hel lax.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide