Värmande vardagssoppor

Soppor är den perfekta vardagsräddaren. De går ofta snabbt att laga, är billiga, lätta att variera och lätta att laga till många. Här är våra bästa recept!
Läs mer
O – it's magic!
Ditt nya favoritglas? Riedel The O Wine Tumbler saknar stam och fot och ger en modern, stilren twist på den klassiska vinglasdesignen.
Läs mer
Glöggens historia
Varmt, kryddat vin – hur blev egentligen glögg en del av det svenska julfirandet? Här är dryckens historia i korthet.
Läs mer
JULENS FAQ
Att planera julklappar ska vara roligt och enkelt. Därför har vi samlat några frågor och svar som ofta dyker upp i samband med inköp i vår e-handel inför jul.
Läs mer
Halloweendrinkar
Tips på Halloweendrinkar! Välj mellan en pumpafärgad sour, en grön fruktbål och en nattsvart cocktail med vodka och björnbärslikör.
Läs mer
Gör din egen drinksirap
Mixa och matcha smaker – möjligheterna är oändliga med hemmagjord sockerlag!
Läs mer
Rosa Skattlådan
För Rosa Skattlådan började allting med att det stod några vaktlar på trappan. Åtta år senare var de officiella leverantörer till Nobelmiddagen. Häng med oss till familjegården i Skåne!
Läs mer
Vin till godis
Rätt vin till din pralin! Vitt vi tipsar om passande viner till några av våra mest älskade godissorter.
Läs mer
Rätter i paletter
Haka på trenden med färgglad mat! Vi tipsar om råvaror från naturens skafferi, utan konstgjorda ämnen eller tillsatser, som passar utmärkt för färgsättning.
Läs mer
Lekfulla drinkar
En sour med hallonsirap, en grön goding med kokosskum och en sommardoftande rabarberdrink. David Kringlund bjuder på 3 lekfulla gindrinkar!
Läs mer
Om sig & Kringlund
Ta chansen att lära känna David Kringlund bättre! Vi träffar den välrenommerade bartendern när han besöker Drinkmässan i Göteborg.
Läs mer
I det vilda skafferiet
I naturen finns ett helt skafferi av vilda ingredienser att upptäcka. Följ med oss på växtvandring i Göteborgs utkanter tillsammans med kocken och naturentusiasten Simon Quartey.
Läs mer
Tur i torsk
I de mörka vattnen kring Reykjavik finns torsk – i en uppsjö. Vi testar lyckan ute till havs tillsammans med fem av Sveriges främsta kockprofiler.
Läs mer
Vilda drinkrecept
Från skog till krog – cocktailkreatören Bella Porcile hämtar både inspiration och ingredienser från naturen till sina drinkar.
Läs mer
Ägg på 3 sätt
Vad ska du göra med alla överblivna ägg i kylen? Vi tipsar om 3 goda och enkla äggrätter – perfekta att servera som lunch eller brunch!
Läs mer
Påskdrinkar
Dags att ta fram drinkglasen – och bartendern i dig! Här är fem festliga drinkar som av olika anledningar passar extra bra just i påsk.
Läs mer
Proffsig påskmeny
Skapa variation på påskbordet genom att bjuda på klassiker i ny tappning. Vi tipsar om en läcker trerättersmeny att laga i år.
Läs mer
Påskdukning
Sätt guldkant på påskmiddagen! Rätt glas på rätt plats är snabbt fixat – och tar middagsupplevelsen till nya höjder.
Läs mer
Scanpans såsskola
Hur ska egentligen en god sås slås? Svaret – och sju smaskiga recept – hittar du Thomas Sjögrens såsskola.
Läs mer
Vin till pasta
Alla uppskattar väl ett glas vin till pastan? Tja, det beror på hur väl du har lyckats med matchningen…
Läs mer
10 vegetariska middagstips
Älska vegetariskt! Välj och vraka bland pasta, pizza, wok och nudelsoppa – och hitta ditt nya favoritrecept.
Läs mer
Vin till vegetariskt
Rött eller vitt – vilket är det bästa vegovinet? Vi tipsar om tre passande druvor till tre goda, vegetariska rätter.
Läs mer
Juldukning
Julkänslan sitter i detaljerna! Om du vill höja stämningen runt matbordet i jul, så lägg lite extra krut på dukningen.
Läs mer
3 recept på värmande drinkar
Varma drinkar för kalla dagar! Vi ger dig tips på 3 recept att testa i helgen.
Läs mer
Beaujolais nouveau – vad då?
En av årets stora höjdpunkter inom vinvärlden? Tredje torsdagen i november. Då släpps nämligen ”årets första vin” – Beaujolais Nouveau – till försäljning.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide