Årets Kock, SM i professionell matlagning, firar 35 år 2018. Nu är det dags att planera sin ansökan för vara med och tävla.
Det har skett en del förändringar i Årets Kock jämfört med tidigare år. I år har antalet tävlingsmoment utökats och de tävlande bedöms i såväl hantverksskicklighet som tävlingsrätt och teoretisk kunskap.
– Målsättningen är att hitta den främsta kocken med bredaste kunskapen. Vår förhoppning är att årets upplägg ska tilltala även kockar som inte tidigare sökt sig till tävlingen, säger Andreas Stenberg, VD Årets Kock.
Nytt för i år är också att finalen pågår i två dagar, den 28 – 29 september, istället för en dag i februari som tidigare år. Finalen kommer att hållas i Kungliga tennishallen i Stockholm och är öppen för allmänheten. Sundqvist kommer att finnas på plats med monter och som partner förse Årets Kock med produkter. Ordförande för juryn är vår egen Tamahaganeambassadör Stefan Karlsson som vann tävlingen 1995.
Det blev femte gången gillt för Johan Backéus. Den andra februari 2017 utsågs han till vinnare i Årets Kock. Vi träffade Johan en vecka efter segern för att prata matminnen, tävlingsnerver och framtidsplaner – och dela ut ett välförtjänt pris. Se videointervjun eller läs mer om Johan här.
I Youtubeserien Globals knivskola visar olika Årets Kock-vinnare hur du får ut det mesta av dina Globalknivar i köket. Bland annat lär du dig att bena ur lammstek, filéa fisk och stycka kyckling. I det här avsnittet visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du hackar lök på ett klyftigt sätt.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.