Presenteras av:
Från skog till krog – cocktailkreatören Bella Porcile hämtar både inspiration och ingredienser från naturen till sina drinkar.
När Bella Porcile blandar drinkar går det vilt till. Bokstavligt talat. Hon är inte bara bartender, drinkboksförfattare och cocktailkreatör utan hon är dessutom ”forager”. Foraging, eller fodersökande som det också kallas, är en växande trend som handlar om att ta vara på mat och näring från det vilda.
– Vad du kan hämta från skogen och naturen – absolut. Men det handlar också om vad du kan plocka i ditt närområde, runt husknuten, förklarar Bella.
I recepten nedan är Tallkrogen, hennes hemvist i stadsdelen Enskede i Stockholm, ett genomgående tema. Hon har bland annat plockat ingredienser såsom lingon, granskott och lavendel i närområdet och använt för att ge drinkarna liv.
Vilken drink vill du testa?
Skogis 2.0
Skogis 2.0 är en drink med gröna toner, både när det kommer till smak och färg. Här kombineras kryddig akvavit med grön chartreuse och granskottstonic. Bella smaksätter även drinken med en egengjord granskottssirap, för att ytterligare förstärka gransmaken. Njut av skogen i flytande form!
Till receptet
Viol- och lavendelmargarita
Margarita kombinerar tequila och apelsinlikör med pressad citrus. Bella gör en blommig twist på denna cocktailklassiker! Hon ersätter apelsinlikören med viollikör samt tillsätter lavendel och himmelsärt i tequilan, för färg och smak. Givetvis låter hon även de lila blommorna gå igen när hon garnerar drinken.
Till receptet
Lingon-sour med brynt smör
Är sourdrinkar din grej? Då kommer du att älska Bellas vilda variant! Basen i drinken är gin som hon ”tvättar” i brynt smör och smaksätter med färskpressad citron och egengjord lingonsockerlag. Här har vi en sour som är frisk, fräsch, smörig och krämig – ja, allt på samma gång!
Till receptet