Eggs royale, fransk omelett och klassisk ugnspannkaka – låt dig inspireras av våra goda äggrecept!
Ägg är en klassiker när det vankas buffé eller på högtider som påsk, midsommar och jul. Men inte sällan blir det en hel drös med ägg kvar i kylen efter firandet. Vad ska du göra med dem? Vi tipsar om 3 goda och förhållandevis enkla äggrätter, varav två är signerade stjärnkocken Thomas Sjögren.
Bjud på ägg med äggstra allt!
RECEPTTIPS!
UGNSPANNKAKA
Ugnspannkaka är en riktig familjefavorit! Välj själv om du vill tillaga pannkakan enligt grundreceptet, eller slänga ner lite protein i smeten för att göra den ännu matigare. Varför inte skära upp pannkakan i bitar och ta med ut på picknicken?
En fransk omelett som är rätt tillagad går minsann inte av för hackor. Den är krämig inuti, precis som en äggröra, men har en utsida som är slät och gyllengul. Testa Thomas Sjögrens tolkning med stekt babyspenat och silverlök. En vinnare till helgbrunchen!
Kanske har du smakat Eggs Benedict tidigare, men hur är det med Eggs Royale? Det är en variant av den traditionella äggrätten, där köttet är utbytt mot kallrökt lax. Gör som Thomas och toppa med grönt för extra fräschör!
Att pochera ägg är något som många upplever som knepigt. Knäck koden med hjälp av Thomas smarta tips! I videon visar han hur du ska göra för att lyckas med pocheringen, steg för steg.
Gör något nytt till helgfrukosten! Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson bjuder på ett recept med pocherat ägg, jordärtskocka och ostronskivling på surdegsbröd.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.