Augusti är här och så även kräftsäsongen. Men varför begränsa sig till endast kräftor? Våga rucka lite på traditionerna och ställ till med en skaldjursfest!
Nu är rätt tid att njuta av havets delikatesser. Testa något nytt i år och låt kräftorna få sällskap av andra goda skaldjur, såsom blåmusslor, pilgrimsmusslor, räkor och ostron. Vi har satt ihop en smakfull meny med recept från några av Sveriges främsta kockar. Välj ut dina favoriter och bjud hem vännerna på en trerätters middag i skaldjurens tecken.
Det är något av en konst att steka pilgrimsmusslor på rätt sätt. Temperaturen ska vara hög och tillagningstiden kort. I Välstekt med Scanpan delar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, med sig av sina bästa stektips.
Friska och fruktiga vita viner är ofta en bra match till skaldjursrätter, eftersom de balanserar upp den höga sältan. Riesling är ett populärt vin i denna kategori. Vill du lära dig mer om den gröna druvan? I Druvspecifikt med Riedel får du en snabblektion av dryckesexperten Jens Dolk.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.