Sufflé kanske verkar svårt men har man bara koll på vågen och värmen i ugnen så är det en mumsig dessert som kan göras någon vecka innan, tas fram ur frysen och bara baka av. Går såklart att göra i vilken smak man vill. Vill man fylla med en liten överraskning så är det bara att rulla goda små chokladtryfflar och trycka i smeten innan de går in i ugnen. Här bjuder vi på systrarna Brydlings recept på en fantastisk hjortonsufflé.
Ingredienser
4 portioner
600 g hjortron
12 g majsstärkelse
1 tsk pressad citronsaft
150 g äggvita (5 st)
1 tsk pressad citronsaft
50 g socker
Gör så här
Mixa och passera hjortronen. Koka samman till 300 g under ständig omrörning. Låt svalna.
Lös upp majsstärkelse i 1 tsk citronsaft och vispa ner i purén. Koka upp under vispning och täck med plastfilm.
Smöra och sockra portionsformar. Ställ in i frysen en liten stund.
Vispa äggvitan med 1 tsk citronsaft och 1/3 del av sockret till marängskum. Vispa i resten av sockret på högsta hastighet till styvt.
Vänd ner 1/4 av äggskummet i hjortronpurén. Rör slät och vänd i resten.
Fördela smeten och stryk jämn med palett, de kan förvaras i kyl upp till 4 timmar före bakning eller plastas och frysas in några veckor innan.
Förvärm plåten och baka suffléerna 170 gradig värme ca 8-10 minuter. Direkt från frysen bakas de 15-20 minuter.
Pudra över lite florsocker och servera på en gång så de inte sjunker!