Gör så här
Sätt ugnen på 70 grader varmluft. Skiva jordgubbar i tunna skivor, ca 3 mm. Sprid ut skivorna på en plåt med silikonmatta. Det går även att använda bakplåtspapper, dock har jordgubbarna en tendens att fastna på pappret. Låt jordgubbarna torka i ugnen ca 1,5 timme. Ta ut plåten och vänd på dem. Låt torka i ytterligare 1,5 timme. Jordgubbarna ska få en seg och aningen krispig konsistens.
Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen. Rör om noggrant tills chokladen har smält. Låt svalna och därefter vila i kylskåp i minst 3 timmar. Vid servering, vispa upp blandningen för hand till en krämig mousse.
Skiva upp jordgubbar i oregelbundna bitar och lägg dem i en djup bunke. Häll över strösocker och blanda försiktigt. Låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar. Häll över vätskan från jordgubbarna i en ny bunke. Smaka av med saften från en citron och frys ned. Vid servering, skrapa till ”snö” med hjälp av en gaffel.
Koka upp vin, socker och vatten. Reducera till hälften och fyll på med jordgubbar. Koka kompotten på medelhög värme tillen marmeladliknande konsistens. Låt svalna innan servering.
Anrättning
Lägg en klick kompott i botten. Skeda på färska jordgubbar och fortsätt med de torkade. Toppa med en klick vit chokladmousse och avsluta med granitén.