Här bjussar vi på Louise Johanssons, Sveriges Mästerkock 2011, goda dessertrecept. Tycker du om crème brûlée är den här knäckparfaiten något för dig. Som smaksättning har hon använt sig av kaffebönor. Passar utmärkt tillsammans med en god espresso.
Koka upp 1 dl grädde med 1/2 dl kaffebönor. Dra av från värmen och låt dra i 30 minuter. Sila av bönorna och värm upp på nytt. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet.
Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och poröst. Vispa 2 1⁄2 dl grädde med 3⁄4 dl socker fluffigt.
Rör samman den vita choklad- och kaffesmeten med äggblandningen och vänd till sist i grädden. Häll upp i koppar och frys in i cirka 3 timmar.
Lägg 2 msk kaffebönor i en Zassenhauskvarn (alt. mortla). Ta ut kopparna ur frysen och strö över socker så att parfaitytan täcks. Vrid över några varv med kryddkvarnen så sockret blir smaksatt av kaffebönorna. Bränn av med brûléebrännare eller grädda i 250 grader på grilleffekt i cirka 3 minuter tills sockret har en gyllene färg.
Nybakat bröd är alltid uppskattat. Här delar Louise Johansson med sig av grundreceptet på foccacia. Smaksätt med dillolja och färska tomater eller variera med din favorittopping!
Tips på recept till picknicken! Louise Johanssons goda baguetter är fyllda med hemgjord örtpesto, burrataost och lufttorkad coppa. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.