Gör så här
Rensa och skölj musslorna till buljongen noga, släng de som är skadade.
Skiva schalottenlök och vitlök till buljongen. Fräs löken tillsammans med timjankvistar i rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt musslorna, häll i vin och vatten och koka under lock tills musslorna har öppnat sig. Det tar ca 4 min. Släng de musslor som inte öppnat sig. Sila av fonden i en bunke och lägg i musslorna i en skål.
Finhacka schalottenlök och vitlök till risotton. Halvera cocktailtomaterna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs tomaterna, lök och saffran på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och ris och fräs ytterligare 1 minut. Häll i vitt vin och 2 dl av musselbuljongen. Låt svälla på svag värme under lock och rör om då och då. Tillsätt resterande buljong och späd eventuellt med lite vatten om det behövs. Riset är klart när det fortfarande har en lite kärna i mitten, det tar ca 20 min.
Rör ner parmesanost och smör. Vänd försiktigt i musslorna och smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.