Ingen riktig festmiddag utan hummer! Hummer passar lika bra till förrätt som huvudrätt och kan kokas, gratineras eller hackas ner i en skagenröra. Godast blir det om du väljer färsk hummer.
I Globals knivskola visar Johan Backéus, Årets Kock 2017, hur du tar hand om denna delikatess. Dels hur du dödar en levande hummer på ett skonsamt vis, men även hur du förbereder hummern inför gratinering och delar upp den när den är kokt.
Johan klyver hummern med hjälp av en rejäl kockkniv. Kniven kan ta lite stryk av hummerskalet och behöva slipas upp efteråt, så välj inte en kniv som du är allt för rädd om. Kockkniven är också bra att ha till hands när du skalar och delar upp kokt hummer, lika så en gedigen kökssax. Utan redskap är det svårt att skala klorna ordentligt och få ut det delikata hummerköttet.
Julienne och brunoise är två uttryck som används flitigt i proffsköket. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, visar hur du bemästrar teknikerna – med rätt knep och knivar.
I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, dig att putsa filén ren från fett och hinnor samt vad du bör tänka på när du portionerar köttet.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.