Att fira ut det gamla året och välkomna det nya är en av årets största fester. Nyårsmiddagen ska bjuda på det lilla extra och för att sätta lite guldkant på middagen kan du låta dig inspireras av goda recept från några av Sveriges främsta kockar.
Champagne är ofta förknippat med tolvslaget, men passar även bra till maten. Lär dig mer om denna ädla dryck i Maya Samuelssons Champagneskola. Sabrering är en festlig metod för att öppna en champagneflaska, i filmen nedan får du tips för att lyckas.
Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Mat
Förrätter
Sashimi på pilgrimsmussla
Pilgrimsmussla med ponzu & shiso Signerad Frida Ronge
Råbiff på frasigt surdegsbröd
Lyxig råbiff signerad Edin Dzemat
Havskräfta med jordärtskocka
Halstrad havskräfta med jordärtskocka och kräftsås signerad Stefan Karlsson
Huvudrätter
Grillad hängmörad entrecote
Elegant huvudrätt med entrecote signerad Edin Dzemat
Torsk "White Food"
Torskrygg med havsbuljong och smörstekta brödsmulor signerad Stefan Karlsson
Röding med asiatisk broccoli
Ångad rödingfilé med asiatisk broccoli signerad Edin Dzemat
Desserter
Vit knäckparfait
Vit knäckparfait med kaffe signerad Louise Johansson
Hjortronsufflé
Fluffig hjortonsufflé signerad systrarna Brydling
Crème brûlée med smak av ingefära
Elegant créme brûlée signerad Edin Dzemat
Dryck
Champagne
Champagne är ofta förknippat med tolvslaget på nyårsafton eller med en lyxig fördrink innan middagen.
I vår champagneskola berättar sommelieren Maya Samuelsson om varför champagne även borde avnjutas till mat och tipsar om vikten av att använda rätt glas för den rätta upplevelsen.