Ett lyxigt recept av Stjärnkocken Edin Dzemat, med rödingfilé, asiatisk broccoli, forellrom och läcker sparris. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
4 st rödingfiléer
4 st bimi
4 st grön sparris
1 burk forellrom
100 gram kavring
200 gram gräslök
1 dl vispgrädde
2 dl kallpressad olja
1 mask bikarbonat
100 g smör
Gör så här
Salta rödingen lät och baka den i ugnen på 70 grader i 3 min.
Mixa gräslök med olja, sila sedan av och smaka av med salt och citron.
Vid servering blanda olja med vispgrädde så du får en vackert tvåfärgad sås, blanchera bimin och sparrisen i 1 liter vatten som du blandar med bikarbonat i max 2 minuter.
Sila och spola grönsakerna under kallt vatten så att grönsakerna inte blir för mjuka. Mixa brödet grovt i en hacker och stek kavring smulorna frasiga i smör!
Garnera fisken med bimin, sparris, dillgrädden och kavring.
Knivtips: För att filéa eller skära delikat fiskkött använder du bäst en flexibel filékniv.
Globalkniven G-30 är utvecklad tillsammans med Svenska kocklandslaget och är perfekt anpassad till hur vi bearbetar fisk i norden.
Tips: Använd bikarbonat i vattnet då du blancherar gröna grönsaker, då behåller de sin vackra gröna färg.