Presenteras av:
Råbiff är lättlagat, lyxigt och grymt gott! Här bjuder Edin Dzemat på sitt vassa recept, där råbiffen serveras på surdegsbröd med bakad äggula, dillolja, chips och cornichoner.
Ingredienser
4 portioner
1 st surdegsbröd
400 g nötinnanlår, malt
6 st äggulor
100 g dill
4 dl olja
4 st små potatisar
20 gram cornichoner
1 st citron
Vattenkrasse
Gör så här
Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stek dem frasiga. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 timmar. Låt dem svalna och skala. Om du inte vill ha bakad äggula går det utmärkt att servera äggulan rå. Mixa dillen tillsammans med olja och sila av.
Vispa 2 st äggulor luftiga och tillsätt dilloljan i långsamt tempo. Smaka av med citron salt och svartpeppar. Skiva potatisen i tunna skivor och fritera dem i 120 grader tills de blir gyllenbruna. Salta. Lägg upp råbiffen och cornichonerna på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, äggula, chips och vattenkrasse.
Knivtips
Med den vassa brödkniven G-9 från Global skär du enkelt igenom en hård brödskorpa och får fina jämna skivor.