I filmen ovan får du tips på hur du kyler champagne och vin extra snabbt med hjälp av en ishink, is, vatten och lite salt. Vattnet hjälper till att bryta upp isen i ishinken och saltet sänker fryspunkten vilket gör att drycken kyls snabbare.
Gör så här:
• Fyll ishinken med 1/3 is.
• Fyll på vatten så att isen täcks.
• Häll i salt, ca 3 msk per isbricka.
• Sätt ner flaskan i ishinken.
• Fyll på mer vatten så att större delen av flaskan täcks.
Bonustips: Frysta vindruvor håller vinet kallt utan att vattna ur det.
Vilken mat passar bäst till champagne och vilket glas är bäst till mingelbubblet? Detta, och mycket mer, går Maya Samuelsson igenom i sin champagneskola.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.