Presenteras av:
Här bjuder vi på Edin Dzemats supergoda crème brûlée med smak av ingefära.
Ingredienser
8 portioner
1,2l grädde
3 dl mjölk
3 dl äggula
3 dl socker
3 st vaniljstänger
40 gram ingefära
råsocker
Gör så här
Koka upp grädde, mjölk, socker, urskrapad vanilj och vaniljstänger.
Riv sedan ner ingefäran i smeten och låt svalna tills ca 50 grader innan du vispar ner äggulan. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform.
Tillaga i ugn på 95 grader värme i ca 1 timma. Vid servering sockra och bränn av med gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion.
Knivtips: Santokukniven G-46, med sitt höga blad, lämpar sig utmärkt för att skrapa ur vanilj ur vaniljstången.
Tips: Crème brûléen blir bäst om du gör smeten en dag innan, då hinner alla smaker blomma ut.