Presenteras av:
Vad ska du äta till en fruktig zinfandel? Till en smörig chardonnay, bärig rosé eller en frisk champagne? Vi lär dig matcha rätt maträtt till rätt vin!
Att para ihop mat och vin kan kännas svårt – särskilt när det finns så många olika druvsorter och vinstilar att välja mellan. Behöver du lite hjälp på traven? Då ska du spana in våra läckra mat- och vintips!
PERFEKTA PAR
ZINFANDEL + MEXIKANSKT
Matmässigt brukar zinfandel matchas med rött kött – allra helst i kryddig form. Tänk rökigt, sött och starkt så är du hemma. Recepttips? Birria Tacos!
Fler tips
RIESLING + ASIATISKT
Till riesling passar såväl fisk och skaldjur som asiatisk mat bra. Ett tips är att testa den koreanska klassikern Bibimbap till en sötare riesling.
FLER TIPS
CHAMPAGNE + PIZZA
Champagne är en fantastisk dryck som passar till såväl skaldjur som ost och pizza. Servera tillsammans med salta ostron, fet fisk eller varför inte en lyxig tarte flambée med potatis och löjrom?
FLER TIPS
CHARDONNAY + KYCKLING
Fatlagrad chardonnay, som är fylligare och smörigare i stilen, gör sig extra gott ihop med kycklingrätter av det gräddigare slaget. Ett recepttips är kyckling med picklade betor och vitvinssås.
FLER TIPS
ROSÉVIN + GRÖNSAKER
Grillat, kryddigt och örtigt – rosé är ett fantastiskt matvin som passar till flera olika typer av rätter. Recepttips till ett torrt rosévin? Krispiga primörgrönsaker med kryddig hollandaise.
FLER TIPS
CABERNET + ENTRECOTE
Det bästa sällskapet till en fyllig cabernet sauvignon är en lika kraftig maträtt. En tumregel är att gå på mustiga smaker, feta såser och marmorerat kött. Varför inte hängmörad entrecote med gräddsås och äpple?
FLER TIPS
RÄTT VIN I RÄTT GLAS
Vill du lära dig mer om vin? I Druvspecifikt med Riedel nördar Jens Dolk ner sig i några av våra vanligaste druvsorter – och i glasen som passar till.
VINGLASSKOLA