Presenteras av:
Mat och rödvin är två av livets stora njutningar. Men vilken maträtt ska du välja till just Zinfandel? Vi tipsar om några kombinationer som inte kan bli fel.
Zinfandel är en allsidig druva som gömmer sig i såväl rött vin som rosé och portvin. Vanligen förknippar vi Zinfandel med Kalifornien och ett mjukt, smakrikt rött vin. I USA är det vanligt att druvorna får hänga länge på klasen, ibland till och med övermogna, vilket gör att vinet får en hög alkoholhalt och intensiv fruktsötma. Matmässigt brukar Zinfandel matchas med rött kött – allra helst i grillad form såsom burgare, biff, korv, ribs och lammracks. Men även en vegetarisk grillrätt med rätt tillbehör kan gifta sig utmärkt med smakerna i vinet. Tänk rökigt, kryddigt, sött och starkt så är du hemma!
Matcha med:
• Grillat i alla former
• Nötkött, anka eller lamm
• Kryddiga korvar
• Hamburgare & högrevstacos
BIRRIA TACOS
Vill du ha ett recepttips? Bjud på kryddiga högrevstacos tillsammans med en amerikansk Zinfandel i varm stil. Till het mat bör du nämligen inte servera rödvin med för mycket tanniner, eftersom hettan förstärker upplevelsen av strävhet i vin. Zinfandel har en förmåga att balansera upp kryddig mat och göra hettan mer angenäm, tack vare sina solmogna frukttoner.
TILL RECEPTET
Glastips!
Servera vinet i Riedels glas för Riesling/Zinfandel för bästa smakupplevelse. Fruktiga röda viner passar bäst att dricka i vinglas med långsmal kupa. Formen dämpar syran och tanninerna, samtidigt som den lyfter fram bärigheten i vinet.
LÄS MER