Presenteras av:
Cabernet Sauvignon är matvänligt vin som trivs ihop med många olika smaker och rätter. Men av alla kombinationer som finns där ute – vilken måste du testa?
Cabernet Sauvignon är en av vinvärldens mest kända blåa druvor. Druvan kommer ursprungligen från Frankrike, men går att odla i de flesta klimat och delar av världen. Den ger ett kraftfullt vin med tydlig syra och strävhet, ofta med inslag av svarta vinbär. Det bästa sällskapet till Cabernet Sauvignon är en lika kraftig maträtt. En lättare lunch är inte att tänka på. Nej, gå på mustiga smaker, en fet sås och gärna något syrligt inslag. Då har du en perfekt kombo!
Matcha med:
• Marmorerat kött
• Rustika grytor
• Gräddiga pastarätter
• Gratänger
GRILLAD HÄNGMÖRAD ENTRECOTE
Letar du efter recepttips? Rött, marmorerat kött en klassisk smakkompis till Cabernet Sauvignon. Testa gärna att laga Edin Dzemats hängmörade entrecote! Den här rätten har många inslag som passar till vinet, såsom en gräddbaserad sås, syrliga äpplen och – givetvis – en rustik köttbit.
TILL RECEPTET
Glastips!
Riedels vinglas för Cabernet Sauvignon har en stor, hög kupa med förhållandevis vid öppning. Kupans form förhöjer upplevelsen av vinet genom att mildra strävheten och den mest aggressiva syran. Det gör att fruktsötman i druvan träder fram och smaken av vinet blir både rundare och fylligare.
LÄS MER