Presenteras av:
”Rosévin funkar till allt, men passar till inget” hette det förr. Nu vet vi bättre! Rosé är ett fantastiskt matvin och ibland det enda rätta att ha i glaset.
Rosé till middagen – ja, varför inte? Vid de tillfällen då ett rött vin känns för tungt och ett vitt för lätt kan ett rosa vin vara det bästa alternativet. Vinet finns i en rad olika variationer och är inte knutet till en särskild region eller druva. De torra, friska flaskorna passar utmärkt till både krispiga och örtiga maträtter, till exempel grillad fisk med färska grönsaker. Mörkt, fruktigt rosévin passar bättre ihop med kryddstarka rätter med inslag av sötma.
Matcha med:
• Grillad fisk & kyckling
• Gröna, örtiga rätter
• Skaldjursrätter
• Hamburgare & pulled pork
PRIMÖRGRÖNSAKER MED KRYDDIG HOLLANDAISE
Vill du ha ett recepttips? Testa gärna Louise Johanssons våriga grönsaksrätt tillsammans med ett rosévin i torr stil. Här får de delikata grönsakssmakerna komma fram utan att drunkna i vinet, samtidigt som vinets rödbäriga toner fungerar perfekt ihop med kryddigheten från både krasse och cayenne.
TILL RECEPTET
Glastips!
Servera vinet i Riedels roséglas för bästa smakupplevelse. Kupan är förhållandevis liten, vilket gör att drycken lättare håller sig sval. Formen på kupan hjälper även aromerna i vinet att utvecklas, för att sedan koncentreras vid näsan när du dricker.
LÄS MER