Att hacka lök är något som många gör var och varannan dag, så att lära sig rätt teknik är helt klart mödan värt. I Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du gör för att skala, finhacka och finfinhacka lök. Ett klyftigt tips är att låta lökens rot vara kvar. Då faller den inte isär lika lätt när du hackar.
Thomas använder två olika knivar när han bereder löken, en liten skalkniv för att få bort skalet och en liten grönsakskniv till att hacka. Grönsakskniven har en kort spets, vilket ger dig bra kontroll över snitten och du kan undvika att skära för djupt in i roten.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.