När Thomas Sjögren tog hem vinsten i Årets Kock 2015 var lamm tävlingens huvudråvara. Lamm är också i fokus i andra avsnittet av Globals knivskola. Här visar Thomas hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut styckdetaljer såsom lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff.
När Thomas skär runt lammbenet pressar han hela tiden bladet emot benet. Därför passar en slitstark urbeningskniv med tjockt blad bra för ändamålet. Om du ska stycka ner ännu större delar eller ett helt djur kan det vara bättre att använda en smidd slaktkniv.
Recepttips!
Lammstek är en festlig bjudrätt som passar perfekt till påskfirandet! I Sverige används ofta rosmarin och vitlök vid tillagning av lamm, smaker som även Thomas inspirerades av när han lagade lamm i Årets Kock. Här hittar du receptet som tog honom hela vägen till segern i tävlingen.
Julienne och brunoise är två uttryck som används flitigt i proffsköket. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, visar hur du bemästrar teknikerna – med rätt knep och knivar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.