Glöm portionsbitarna i fiskdisken! Att köpa hel plattfisk är både trevligare för plånboken och för smaklökarna. I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, ut konsten att filéa stora och små plattfiskar.
Plattfiskar rensas på ett lite annorlunda sätt jämfört med andra fiskar. Men med rätt teknik och redskap är det inte så svårt. När du filéar rödspätta och andra mindre fiskar kan du få ut båda filéerna i ett stycke. För att komma över ryggbenet på ett smidigt sätt behöver du en flexibel kniv, gärna med ett smalt blad. Jimmi använder Globals nordiska filékniv som är speciellt framtagen för den svenska marknaden och vårt sätt att filéa. Till större plattfiskar, som till exempel piggvar och hälleflundra, föredrar han en filékniv med bredare blad.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.