Färska örter piggar upp vilken rätt som helst! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du skär örterna utan att de förlorar sin naturliga spänst.
I detta avsnitt av Globals knivskola är färska örter i fokus. Jimmi Eriksson visar hur du hanterar tre olika örter genom tre olika tekniker. Han skivar gräslök, gör chiffonade (strimlor) av basilika och finhackar persilja.
Det går att använda flera olika typer av knivar till att skära örter. Jimmi föredrar en allround kockkniv, men det går lika bra att använda en mindre grönsakskniv. Global har också tagit fram en liten örthacka som ett smidigt alternativ.
Gör något nytt till helgfrukosten! Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson bjuder på ett recept med pocherat ägg, jordärtskocka och ostronskivling på surdegsbröd.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.