Gör dina egna, hemmagjorda snacks! Vi tipsar om goda och enkla tilltugg att testa till fredagsmyset.
Sötpotatischips, zucchini sticks eller varför inte friterad lökblomma? Vi delar med oss av våra bästa recept på hemmagjorda chips, sticks och andra läckra snacksvarianter.
SNACKSFAVORITER
CACIO E PEPE-CHIPS
Ost + peppar = sant. Inspireras av den italienska pastarätten Cacio e pepe och smaksätt dina hemmagjorda chips med pecorino och nymalen svartpeppar.
Skiva sötpotatis tunt på en mandolin och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja på båda sidor. Baka i ugn på 125 grader i 25–30 minuter. Salta innan chipsen svalnar och servera med guacamole.
KRISPIGA ÄPPELCHIPS
Ta vara på skörden i trädgården (eller äpplena i fruktskålen) och torka egna äppelchips! Smidigt, snabbt och supergott.
Du är redo för snacksbonanza. Men är ditt kök? Innan du börjar skiva, poppa eller fritera så är det viktigt att se över prylarna du har hemma i köket. För chipsofilen är en vass mandolin – en som får till de där riktigt tunna potatis-, rödbets- och äppelchipsen – ett måste att ha nära till hands. Till popcornälskaren rekommenderas en stor och rymlig bistropanna och till frityrfantasten, en smidig friteringskorg. För samtliga kan en olivslipad grönsakshacka vara värd att spana in. Komplettera med en tålig skärbräda, av bra material, som inte skadar knivens egg. Sist men inte minst – smaksättningen. Den görs bäst med en riktigt bra kryddkvarn.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.