Presenteras av:
Popcorn som snacks är en klassiker – men visste du att du kan smaksätta dem på olika sätt? Vi tipsar om tre favoriter till fredagsmyset.
Att poppa och krydda sina egna popcorn är busenkelt, så länge du har passande ingredienser hemma och en stabil panna med lock. Här är Scanpans bistropanna en klar favorit. Pannan fördelar värmen på ett bra sätt, samtidigt som glaslocket hjälper dig att hålla koll på tiden. Prova själv och imponera med perfekta popcorn nästa gång det vankas myskväll!
Söta, salta eller starka – vilka popcorn väljer du?
KARAMELLPOPCORN
Poppa 1 dl popcornmajs i olja i en panna. Smält 0,5 dl strösocker i en annan panna. Tillsätt 2 tsk smör, rör om och blanda med popcornen. Låt svalna på bakplåtspapper.
LAKRITSPOPCORN
Poppa 1 dl popcornmajs i olja i en panna. Smält 0,5 dl kokossocker i en annan panna. Häll popcornen i en stor skål, ringla över det smälta sockret och smaksätt med havssalt och lakritspulver.
POPCORN MED BBQ-SMAK
Poppa 1 dl popcornmajs i olja i en panna. Smält 3 msk smör i en kastrull. Tillsätt 1 tsk salt, 1 tsk rökt paprikapulver, 0,5 tsk vitlökspulver och 1 krm cayennepeppar. Rör om och blanda med popcornen.