Tacos på fredag? Våga variera dig och ta ut svängarna när det kommer till fyllning och tillbehör. Här är våra bästa tacotips!
Tortillabröd, koriander och het guacamole. När helgen nalkas är det många som längtar efter doften av fredagsmys! Överraska familjen eller vännerna med någon av våra spännande varianter på tacos. Hur låter det med trendiga birria tacos eller vegetariska tacos med portabellosvamp?
Hitta inspirationen och börja hacka!
Fyra fiestliga tacos
Birria tacos
Birria, eller Birria de res, är en traditionell mexikansk chiligryta. I den här uppdaterade versionen serveras chilin i ostfyllda tortillas som doppas i såsen från grytan. Så gott att du kommer vilja äta det varje fredag!
Gillar du fish tacos? Testa mästerkocken Klara Linds recept! Centralamerika är ett genomgående tema i hennes matlagning och här återfinns smakerna bland annat i en kryddig panering och en limedoftande dipp.
Varför välja mellan två goda ting när du kan få båda? Slå ihop fredagstacosen och fredagskycklingen och gör dina egna kycklingtacos! Här avnjuts tacosen ihop med en härlig avokado- och koriandercrème.
Portabello är en smakrik svamp som ofta används som substitut till kött, exempelvis i en burgare. Prova att steka svampen i skivor och servera dem i tortillabröd. Ett enkelt och roligt sätt att göra vegetariska tacos!
Med bra köksredskap hemma kommer förberedelserna att gå som en dans. Eller i det här fallet – som en salsa. Använd en stabil grönsakshacka till att hacka kål, lök och grönsaker. Du kan också ta hjälp av en mandolin för att få till riktigt tunna skivor. Röror och kryddblandningar gör du med fördel i en mortel och tortillabröden kan du steka på i en torr stekpanna för att få en nygräddad känsla. Vid servering, lägg upp tacosen på en rustik skärbräda för bästa fiestakänsla. Ett glas vin till maten? Testa ett mjukt rött vin till köttacos och ett fruktigt vitt vin till tacos med grönsaker, fisk eller kyckling.
Ingen fiesta utan Guacamole
Valet av tacorecept kanske inte är helt enkelt. Men oavsett vilken typ av tacos du väljer att bjuda på kan du vara säker på att en hemgjord guacamole passar bra till. I videon visar vi hur du gör en klassisk, mexikansk guacamole i Zassenhaus gjutjärnsmortel.
Att välja vin till tacos och kan vara knepigt. Det är många olika smaker att ta hänsyn till, allt ifrån hetta till syra och sötma. Vi delar med oss av våra fyra bästa vintips!
Mortla din egen tomatsalsa! Så enkelt och så gott. Du kan antingen servera salsan som dipp till nachos eller som tillbehör till grillat, chili och tacos.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.