Det finns en djungel av moderna köksverktyg därute – men vissa saker går inte att ersätta. En mortel gör det bästa jobbet när det gäller röror som guacamole och pesto. Här visar vi hur du gör en klassisk, mexikansk guacamole i Zassenhaus gjutjärnsmortel.
Ingredienser
Guacamole
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk rödlök, finhackad
½ chili, finhackad
1 tsk salt
2 avokador, tärnade
2 tsk limejuice
½ tomat, tärnad
Hackad koriander efter önskemål
Gör så här
Ta fram en stor mortel. Mortla vitlök, rödlök och chili med olivolja. Tillsätt lite salt och fortsätt mortla. Tillsätt därefter avokado i bitar och mortla grovt. Häll i limejuice och fortsätt tills du är nöjd med konsistensen.
Avsluta med tomat och koriander. Blanda om ordentligt innan servering.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.