Våga variera fredagssnacksen! Att göra torkade äppelchips är ett utmärkt sätt att ta vara på årets fruktskörd.
Potatischips i alla ära, men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. Här är ett härligt recept på krispiga äppelchips som bjuder på såväl sötma som syra. Välj själv om du vill äta chipsen som kvällssnacks, krossa dem över en rykande soppskål eller slå in dem och ge bort i present.
INGREDIENSER
4–5 st små äpplen
2 msk olivolja
1 st citron
2 msk florsocker
1 msk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj och kärna ur äpplena. Skär äpplena i tunna skivor på en mandolin. Sprid ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och pressa över citronjuice.
Blanda florsocker och kanel. Pudra sedan blandningen över äppelskivorna, använd gärna en tesil.
Torka äppelchipsen i ugnen ca 45 minuter, max två plåtar åt gången. Låt chipsen svalna på plåten innan servering.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.