Presenteras av:
Skåla in midsommar med hemmagjord snaps! Vi bjuder på tre goda varianter som du kan göra redan idag, så att de får stå och dra sig fram till firandet.
Låt helan gå bort i år – en hemmagjord snaps är betydligt trevligare att smutta på ihop med midsommarmaten. Allt du behöver göra är att ta en eller flera smaksättare från receptet du tänker laga, blanda med brännvin och eventuellt tillsätta lite socker. That’s it. Efter en vecka har du en snapsblandning som heter duga i flaskan.
Här nedan tipsar vi om tre enkla snapsrecept och rätter som passar till.
SNAPS MED RABARBER
Snaps och rabarber är två klassiker på midsommarbordet. Varför inte kombinera ingredienserna och göra din egen rabarbersnaps? Denna läckra, rosa flaska är ett utmärkt alternativ till dessertvin och passar perfekt till alla efterrätter med jordgubbar.
Recept: Snaps med rabarber
Mattips: Jordgubbar med svartpeppar & citron
SNAPS MED CITRON & LIME
Snaps med citrussmak är lätt att tycka om och fungerar väl ihop med många olika rätter på buffébordet. Testa gärna att dricka snapsen till en rätt som smaksatts med citron eller lime. Lax, skaldjur och sill är några goda exempel.
Recept: Snaps med citron & lime
Mattips: Laxcaparpaccio
SNAPS MED TRÄDGÅRDSÖRTER
Krydda din snaps med örter från trädgården! Dragon, citronmeliss, rosmarin, citrontimjan och persilja är exempel på färska örter som gör sig bra i snaps. Beroende på smaksättning kan du matcha snapsen med allt ifrån kötträtter till desserter.
Recept: Snaps med trädgårdsörter
Mattips: Kalvrygg med sparrisrisotto
LÄCKRA AKVAVITSGLAS
Akvavit – ringer det en varnande klocka? Tänk då om och tänk rätt! Med Riedels festliga akvavitglas lockar du fram de allra bästa smakerna ur din snaps. En läcker glasmodell med en design som också passar utmärkt för rom. Perfekta till sommarfesten!
Till glasen