Presenteras av:
Snaps och rabarber är två klassiker på midsommarbordet. Varför inte kombinera ingredienserna och göra din egen rabarbersnaps?
Det finns inget som smakar så mycket sommar som färsk rabarber. Ta vara på stjälkarna i trädgården och gör din egen snapsblandning. Denna läckra, rosa flaska är lika uppskattad att bjuda på som att ta med som gå-bort-present.
Ingredienser
50 cl vodka
3–4 st rabarberstjälkar
2 tsk socker
Gör så här
Skölj rabarbern och ta bort fula fläckar. Skär stjälkarna i långa, tunna strimlor med en vass kniv.
Häll upp spriten i en flaska. Tillsätt socker och rabarber och rör runt. Låt stå och dra i några dagar i kylskåpet. Sila av. Servera snapsen väl kyld i Riedels spritglas.
Recepttips!
Låt snapsen ersätta dessertvinet. Rabarbersmaken gör sig utmärkt till alla typer av efterrätter som innehåller jordgubbar. Testa gärna Louise Johanssons jordgubbsdessert med peppar, citron och hemmagjord glass. Ren och skär midsommarmagi!
Till receptet