Presenteras av:
Gör din egen snaps! Lite brännvin, färska örter och socker är allt du behöver för att lyckas.
En hemmagjord snaps är ett uppskattat inslag på festen. Här är ett enkelt recept som du kan variera efter egen smak och trädgård. Vi använder dragon och citronmeliss, men andra örter som gör sig bra i snaps är rosmarin, citrontimjan och persilja.
Ingredienser
50 cl vodka
2 kvistar dragon
2 kvistar citronmeliss
2 tsk socker
Gör så här
Häll upp spriten i en flaska. Tillsätt socker och örter och rör runt. Låt stå och dra i några dagar i kylskåpet. Sila av. Servera snapsen väl kyld i Riedels snapsglas.
Recepttips!
Ett örtkryddat brännvin passar till såväl kött som desserter, vilket gör det till en tacksam sällskapsdryck. Vill du matcha snapsen med en specifik rätt? Då tipsar vi gärna om Louise Johanssons kalvrygg med sparrisrisotto. Snapsen harmoniserar väl med citronen och örterna, samtidigt som den bryter av det feta i risotton.
LÄS MER