Presenteras av:
Bjud på lax till förrätt! Här delar Zassenhaus ambassadör Louise Johansson med sig av receptet på sin bästa – och pepprigaste – carpaccio.
Laxcarpaccio är busenkelt att göra och lika läckert för ögonen som för smaklökarna. Louises variant har en härligt blommig ton, som kommer från granatäpplet och rosépepparkornen. En grymt god förrätt som bara måste testas!
INGREDIENSER
Laxcarpaccio (4 portioner)
0,75 dl olivolja
1 st lime, rivet skal och saft
0,5 st granatäpple
300 g rå lax, KRAV-märkt
2 tsk rosépeppar, nymalen
0,5 dl kryddkrasse
Gör SÅ här
Gör en dressing på olivolja, limeskal och limesaft.
Dela och kärna ur granatäpplet.
Skiva laxen tunt och lägg på ett fat.
Ringla över dressingen och strössla över granatäppelkärnor. Smaksätt med nymalen rosépeppar. Avsluta med att klippa över krasse.