Presenteras av:
Överraska middagsgästerna med en hemmagjord snaps! Här är ett härligt, citrusdoftande recept som går hem hos de flesta.
Att göra sin egen snaps kan verka avancerat – men i själva verket är det busenkelt. Det enda du behöver tänka på är att blanda ihop snapsen några dagar innan firandet, så att spriten hinner ta smak av citrusskalen.
Ingredienser
50 cl vodka alt. fläderbrännvin
1 st citron
2 st lime
Gör så här
Skölj och borsta frukterna ordentligt. Skala i långa, tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Häll upp spriten i en flaska och tillsätt citrusskalen. Låt stå och dra i några dagar i kylskåpet. Sila av. Servera snapsen väl kyld i Riedels spritglas.
Recepttips!
En uppfriskande snaps fungerar väl ihop med många olika maträtter. Matcha gärna citrussnapsen med en mild rätt, där lime eller citron används som smaksättare. Varför inte Louise Johanssons läckra laxcarpaccio?
Till receptet