Presenteras av:
Vad ska du servera i glaset till en fräsch fisksoppa eller mustig gulasch? Vi ger dig fyra läckra sopprecept med passande vintips.
Soppa såväl som vin kan avnjutas i flera olika färger, smaker och texturer. Så vad ska du tänka på, när du parar ihop de två? Locka fram de allra bästa smakerna ur din soppa med hjälp av våra recept- och vintips.
Bon appétit!
CHAMPAGNE OCH JORDÄRTSKOCKSsOPPA
En jordärtskockssoppa är ofta rik på smak och har en len, puréliknande textur. Här passar det bra med ett friskt och syrligt vin, som balanserar upp krämigheten. Gärna ett torrt mousserande, exempelvis champagne.
Glas: Riedels Champagneglas
Recept: Jordärtskockssoppa med syrat äpple
SAUVIGNON BLANC OCH FISKSOPPA
Tycker du om fräscha fisksoppor med skaldjur? Då ska du låta dryckesvalet falla på en torr och krispig sauvignon blanc. Ett säkert kort när det gäller rätter med vit fisk, räkor och/eller musslor.
Glas: Riedels glas för Sauvignon Blanc
Recept: Fisk- och skaldjurssoppa
PINOT NOIR OCH UNGERSK GULASCH
En traditionell gulaschsoppa kräver ett vin som kan mäta sig med en mustig paprikasmak. Därför är ett lätt, mjukt och bärigt rödvin att föredra. Vårt tips? Pinot noir från gamla världen.
Glas: Riedels glas för Old World Pinot Noir
Recept: Ungersk gulaschsoppa
RIESLING OCH FRANSK LÖKSOPPA
Löksoppa är en fransk delikatess med ingredienser som vitt vin, gratinerad ost och karamelliserad lök. Till soppan bör du därför servera ett vin som är friskt och fruktigt – gärna en riesling med viss sötma, som bryter av fint mot den fylliga och söt-salta smaken.
Glas: Riedels Rieslingglas
Recept: Gratinerad löksoppa
Matcha mat och vin
Vill du lära dig mer om mat och vin i kombination? Vi tipsar om goda rätter att para ihop med några av våra mest populära druvsorter och vinstilar.
LÄS MER