Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt. Fyll din Zassenhauskvarn med svartpeppar och torkad timjan. Ställ in malverket på fin kornstorlek (steg 1).
Skär jordärtskockor i 1 cm tjocka bitar. Blanda med lök, vitlök, olja och kryddblandning. Lägg skockorna i en ugnssäker form. Ugnsrosta ca 30 minuter, tills de är mjuka rakt igenom.
Gör picklade äpplen undertiden. Koka upp vinäger, socker och salt. Skiva äpplena i tunna skivor, gärna med mandolin. Varva skivorna i en burk och häll över lagen. Låt stå och dra.
Lägg de ugnsrostade jordärtskockorna i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljong och grädde. Låt koka i ca 5 minuter. Mixa soppan slät i en blender. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och honung.