Söker du ett festligt middagsförslag till helgen? Då vill vi tipsa om vår läckra fisk- och skaldjurssoppa gjord på vitt vin, torsk, musslor och räkor. Fantastiskt god!
INGREDIENSER
(4 portioner)
2 msk smör
1 st lök
1 st fänkålshuvud
2 st stjälkselleri
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 l fiskbuljong
2,5 dl vitt vin
500 g vongolemusslor
500 g blåmusslor
250 g räkor
500 g torsk
0,5 dl grädde
salt
peppar
Till servering
citronskivor
bröd
Gör så här
Borsta rent musslorna i kallt vatten och skala räkorna. Krydda räkorna och fisken med salt och peppar.
Finhacka lök, fänkål och selleri. Fräs i en stor gryta med smör och rör om tills allt mjuknat. Addera vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt fiskbuljong och vongolemusslor. Sjud tillsammans under lock i ca 3 minuter.
Rör ned räkorna och blåmusslorna i grytan. Lägg ned fisken och arrangera så att den ligger överst, ovanför skaldjuren. Täck med lock och låt sjuda tills musslorna öppnar sig och fisken samt räkorna är fasta och genomskinliga.
Ta av grytan från plattan. Rör i grädde och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med en citronskiva och en brödbit.