Lagerstatus: Finns i lager
Stor, svart mortel i matt gjutjärn. Modellen passar till torkade kryddor såväl som till färska örter och röror. I Zassenhaus sortiment finns även en mellanstor mortel och en liten kryddkross.
SÅ LYCKAS DU MED RÖRAN
Det finns många moderna köksredskap därute, men en klassisk mortel går inte att ersätta. Krämiga röror, som till exempel guacamole eller pesto, får en helt annan smak och textur när du tillagar dem i mortel. Testa att göra en mortlad guacamole och upptäck skillnaden!
Om ZassenhausZassenhaus är en av världens bästa kvarntillverkare. I Sverige är kryddkvarnarna populära både på restauranger och i hemmakök. En Zassenhauskvarn är bara en vanlig kvarn – tills du provat den. Det som verkligen utmärker kvarnen är känslan och den höga kvaliteten. Malverket är nästintill omöjligt att slita ut och kommer med hela 25 års garanti. |
Garantivillkor
Zassenhaus har 25 års garanti på sitt malverk. Garantin omfattar således inte lackskador eller skador på träytor. På övriga produkter gäller två år enligt konsumentköplagen. Inköpsdatum måste styrkas med kvitto.
Skötselråd - Gjutjärn
En gryta eller stekpanna i emaljerat gjutjärn varar ofta livet ut om den tas om hand på bästa sätt. I den här filmen får du tips på hur du tar hand om dina belagda gjutjärnsgrytor- och stekpannor för att de ska skänka matlagningsglädje i många år framöver.
Innan första användning bör du ta bort klisteretiketter och diska ur grytan med varmt vatten och lite diskmedel.
För optimal värmespridning se till att du använder en plattstorlek anpassad för grytans botten.
Vid stekning eller bryning, använd matolja eller smör. Värm långsamt på låg till medelhög värme. För hög värme kan skada emaljen.
Vassa stålredskap som kan förstöra emaljen. Använd med fördel plast- eller träredskap.
Låt grytan svalna innan du diskar. Torka därefter grytan riktigt torr och förvara den torrt.