Koreanskt, japanskt, mexikanskt eller varför inte franskt? Vi tipsar om fem läckra sätt att tillaga kyckling på.
Få råvaror används lika flitigt inom matlagning som just kyckling. Det är en stående ingrediens i de flesta hemmakök – oavsett var i världen du befinner dig. Och visst är den fina fågeln lätt att bli förtjust i. Förutom ett magert kött så sitter kycklingen inne på en rad olika proteiner och vitaminer. Dessutom kan den varieras i oändlighet.
Låt oss inspirera dig till att ta kycklingen till nya höjder. Vad sägs om krispig koreansk kyckling, kryddig kycklingtacos, kycklinggryta med franska smaker eller varför inte en rykande ramen? Här är fem läckra recept med influenser ifrån alla världens hörn.
Testa dina kulinariska vingar!
FEM FINA FÅGLAR
Korean fried chicken
Har du en förkärlek till det koreanska köket? Då kommer du älska detta recept på friterad kyckling à la Mästerkocken Christin Kashou. En läcker kycklingrätt med smak av chili, honung och gochujang.
En mustig, smakrik och rödvinsinfuserad gryta – ja, visst är det den franska klassikern Coq au vin vi talar om. Här bjuder stjärnkocken Stefan Karlsson på sin tolkning av den rustika rätten. Otroligt god!
Våga variera fredagstacosen med nya smakkombinationer! Detta kycklingrecept flirtar friskt med det mexikanska köket och bjuder på såväl stor smak som syra och sälta. Serveras tillsammans med en krämig avokado- och korianderkräm.
Läckra nudlar, sötstark buljong och krispig pak choi. I den japanska soppklassikern Tantanmen ramen används kycklingfärs för att ge rätten extra smak och rätt textur. Supergod och superenkel!
Stekt kyckling är torr kyckling? Nej, det stämmer såklart inte. Men hur gör du då, för att få till det där riktigt saftiga köttet med den härligt gyllenbruna ytan? Det har proffskocken Thomas Sjögren svaret på!
Kycklingen är redo. Men är du? Innan du testar dina kulinariska vingar så är det viktigt att se över kvaliteten på de prylar som du har hemma i köket. Är du en kycklingfantast av rang som helst serverar fågel så ofta du bara kan? Då är en smidd kockkniv och en flexibel putskniv två prylar att spana in. Komplettera med en skärbräda gjord i ett tåligt material, som inte tar åt sig av lukt. Vankas det stekt kyckling till middag? Då är det bäst att tillaga kycklingen i en belagd stekpanna, så att du minimerar risken för att köttet ska bli torrt. Sist men inte minst – älskar du friterad kyckling? Då är en friteringskorg tillika en kockpincett av hög kvalitet två måsten i köket.
Rykande buljong, krispiga grönsaker och explosiva smaker. Det här receptet bjuder på en onepot-variant av den japanska klassikern Ramen. Rätten görs på kyckling, shiitake och pak choi.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.