Presenteras av:
Världens godaste sandwich? Ludwig Tjörnemos kycklingmacka med krämig svampröra och syrlig saltgurka levererar ren och skär matglädje. Receptet passar lika bra till söndagsbrunchen som till utomhuslunchen.
INGREDIENSER
Kycklingsandwich (8 st)
8 skivor surdegsbröd (eller valfritt bröd)
4 st kycklinglårfilér med skinn
4 st saltgurkor
8 msk rostad lök
1 msk smör
Svampröra
100 g champinjoner
150 g naturell färskost
1 st citron
1 kruka kruspersilja
1 msk smör
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
Omslag
Bakplåtspapper
Hushållssnöre
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt tills de är gyllenbruna i färgen. Ta av från plattan. Låt filéerna baka färdigt i ugn tills de når en kärntemperatur på 70 grader.
Riv svampen fint på ett rivjärn. Stek i olja och smör. Blanda den stekta svampen med färskost och citronzest. Hacka persilja och lägg i. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram brödskivorna. Bred på rikligt med svampkräm. Lägg på kyckling och skivad saltgurka. Toppa med rostad lök. Slå in mackan i bakplåtspapper och knyt hushållssnöret runt båda ändarna. Dela i två delar och servera!