En smak av skogen – i flytande form! Med ingredienser som akvavit, granskottssirap och grön chartreuse lever drinken "Skogis 2.0" upp till sitt namn. Signerad proffsbartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile.
INGREDIENSER
(1 drink)
3 cl O.P. Anderson Björk
2 cl grön chartreuse
2 cl granskottssirap (hemgjord
eller från Jämtlands vingård)
3 cl citronjuice
2 cl granskottstonic
1 st grankvist eller fönsterlav
Granskottssirap
2 dl vatten
2 dl strösocker
2–3 dl granskott
Gör så här
Granskottssirap
Skölj granskotten rena från smuts. Se till att få bort eventuella kvistar och insekter. Koka upp vatten i en kastrull. Addera granskotten, sänk värmen och låt sjuda i ca 2 minuter. Ta av från plattan och låt svalna i 1 timme. Sila bort granskotten. Behåll vätskan i en kastrull och tillsätt socker. Koka ihop till en sirapslik konsistens i ca 45 minuter på medelvärme. Häll upp i en glasburk och låt svalna. Förvara i rumstemperatur.
Skogis 2.0
Mät upp akvavit, chartreuse, granskottssirap och citronjuice i ett highballglas. Addera is och rör om. Toppa upp med granskottstonic och, vid behov, mer is. Garnera med en grankvist eller en bit fönsterlav.
Servera!